Browsing by Author "Lissi Gervaso, Eduardo"
Now showing items 1-5 of 5
-
López Alarcón, Camilo; Speisky Cosoy, Hernán; Lissi Gervaso, Eduardo (Society of Biology of Chile, 2007)The antioxidant effect of 5-Aminosalicylic acid (5-ASA) on copper-mediated LDL oxidation was followed either by the emitted chemiluminiscence (CL) or by UV-vis spectroscopy. 5-ASA addition extends the lag phase in a ...
-
Mujica R., Carlos (Universidad de Chile., 1979)En el presente trabajo se determinaron una serie de constantes de remoción de hidrogeno y de adición a enlaces dobles, para obtener información acerca de la reactividad de los radicales metoxi.
-
Aliaga Vidal, Carolina del Pilar (Universidad de Chile, 2000)El radical catiónico derivado del ácido 2,2'-Azinobis(3-etilbenzotiazolin-6- sulfónico) (ABTS) ha sido ampliamente utilizado como método para evaluar tanto la presencia como 1a capacidad antioxidante en sistemas biológicos. ...
-
Encina, M. V.; Lissi Gervaso, Eduardo; Castañeda, F.; Olea, A. (1978)
-
Dorta, Eva; Rodríguez Rodríguez, Elena; Jiménez-Quezada, Andrés; Fuentes-Lemus, Eduardo; Speisky Cosoy, Hernán; Lissi Gervaso, Eduardo; López Alarcón, Camilo (Springer New York LLC, 2017)The potential activity of mango by-products to inhibit the peroxyl radical-mediated oxidation of tryptophan residues (Trp) of myofibrillar proteins (MP) was studied. Extracts of seeds, peels and pulps were studied in terms ...