Browsing by Author "Zúñiga López, María Carolina"
Now showing items 1-4 of 4
-
Soto Madrid, Daniela; Gutiérrez Cutiño, Marlene; Pozo Martínez, Josué Santiago; Zúñiga López, María Carolina; Olea Azar, Claudio Alberto; Matiacevich, Silvia (MDPI, 2021)Walnut green husk (WGH) is a waste generated by the walnut (Juglans regia L.) harvest industry. It represents a natural source of polyphenols, compounds with antioxidant and antimicrobial activities, but their activity ...
-
Maliqueo Murga, Camilo Alejandro (Universidad de Chile, 2020)La Salvia hispanica L. (planta de chía) ha sido redescubierta en las últimas décadas debido al alto contenido de ácido graso omega – 3 en sus semillas. En la actualidad es reconocida únicamente por esta propiedad que puede ...
-
Soto Leiva, Carolina Angélica (Universidad de Chile, 2015)La tendencia actual en el mundo indica un claro aumento del consumo de alimentos y productos naturales que son nutricionalmente equilibrados. En este contexto, la industria alimentaria debe satisfacer tales demandas, con ...
-
Zúñiga López, María Carolina; Maturana, Gabriela; Campmajó, Guillem; Saurina, Javier; Núñez, Óscar (MDPI, 2021)Consumers' interest in foods that are nutritionally balanced and with health benefits has increased. The food industry is paying attention to the use of the ancestral seed Salvia hispanica L., commonly known as chia. At ...