Browsing by Author "201-0335255"
Now showing items 1-10 of 10
-
Miño Cerda, Rodrigo (Universidad de Chile, 2005)
-
Fuentealba, Claudia; Figuerola Rivas, Fernando Emilio; Estévez Alliende, Ana; Bastías, José M.; Muñoz, Ociel (SCI, 2014)BACKGROUND: Flaxseed is an important source of lignan secoisolariciresinol diglucoside (SDG) and its aglycone, secoisolariciresinol (SECO). These phenolic compounds can be metabolized to the mammalian lignans enterodiol ...
-
Calfunao Antivil, Rosario (Universidad de Chile, 2012)Gleditsia triacanthos L. es una leguminosa arbórea, cuya semilla posee potencial nutricional y de la cual existe aún poco conocimiento. La harina elaborada a partir de sus cotiledones constituye una fuente alimentaria de ...
-
San Martín Pérez, Victoria Beatriz (Universidad de Chile, 2012)El grano de la avena se ha utilizado en la alimentación animal y en la humana. Los principales productos para el consumo humano son: avena en escamas (tanto de cocción rápida como lenta) y harina de avena, empleada en la ...
-
Henríquez, Carolina; Escobar Alvarez, Berta; Figuerola, Fernando; Chiffelle Gómez, Italo; Hernán Speisky; Ana María Estévez (ELSEVIER, 2008)Araucaria (Araucaria araucana) is a conifer tree, endemic of Chile. The seed of this tree, named pin˜on are composed principally of starch. In this work, pin˜on seeds and the starch isolated from them were evaluated. The ...
-
Figuerola, Fernando; Estévez Alliende, Ana; Avendaño, Olga (ARCHIVOS LATINOAMERICANOS NUTRICION, 2008-06)Beans consumption has been associated to reduction on chronic, non transmissible, diseases development. Generally, its consumption is less to the recommended and it is done principally as whole grain dishes. To increase ...
-
Ramírez Aravena, Miguel Alejandro (Universidad de Chile, 2006)
-
Fibre concentrates from apple pomace and citrus peel as potential fibre sources for food enrichment Figuerola, Fernando; Hurtado, María de la Luz; Estévez Alliende, Ana; Chiffelle Gómez, Italo; Asenjo, Fernando (ELSEVIER SCI LTD, 2005-07)Research to evaluate some functional properties of fibre concentrates from apple and citrus fruit residues, in order to use them as potential fibre sources in the enrichment of foods, was carried out. Fiber concentrates ...
-
Vilches Alvarez, Felipe Andrés (Universidad de Chile, 2005)
-
Obtención y caracterización de un producto alimenticio intermedio a partir de afrechillo de amaranto Videla Osorio, Jessica Alejandra (Universidad de Chile, 2010)El amaranto es un pseudocereal que pertenece a la familia Amarantaceae. Amaranthus cruentus es una de las especies más usadas como alimento. El afrechillo de amaranto es obtenido durante la molienda del grano; esto ...