Show simple item record

Authordc.contributor.authorEgaña Rojas, Daniel 
Admission datedc.date.accessioned2016-03-18T02:42:45Z
Available datedc.date.available2016-03-18T02:42:45Z
Publication datedc.date.issued2015
Cita de ítemdc.identifier.citationAnuario de Estudios Americanos, 72, 2 Sevilla (España), julio-diciembre, 2015, 579-604en_US
Identifierdc.identifier.otherDOI: 10.3989/aeamer.2015.2.07
Identifierdc.identifier.urihttps://repositorio.uchile.cl/handle/2250/137191
General notedc.descriptionArtículo de publicación ISIen_US
Abstractdc.description.abstractThe description of nature in Gonzalo Fernandez de Oviedo's work has been studied as the beginning of the research on the natural history of the New World, which a closer reading makes it possible to link to other disciplinary fields. In this article, it is suggested that Oviedo was approaching its nature with the aim of placing the New Continent within the context of the spice trade, from where it had been removed at the end of the 15.th century.en_US
Abstractdc.description.abstractAunque la descripción de la naturaleza del Nuevo Mundo en la obra de Gonzalo Fernández de Oviedo ha sido estudiada como la precursora de la historia natural indiana, una lectura detallada evidencia otras genealogías posibles. El artículo plantea que, antes que una historia natural, la naturaleza es vista y clasificada por Oviedo a partir de un criterio alimentario, intentando volver a situar las Indias en la ruta de las especias, de la que habían sido apartadas a fines del siglo XV.
Lenguagedc.language.isoesen_US
Publisherdc.publisherCSICen_US
Type of licensedc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Chile*
Link to Licensedc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cl/*
Keywordsdc.subjectFernández de Oviedoen_US
Keywordsdc.subjectNew Worlden_US
Keywordsdc.subjectNatureen_US
Keywordsdc.subjectClassificationen_US
Keywordsdc.subjectFooden_US
Keywordsdc.subjectNuevo Mundo
Keywordsdc.subjectNaturaleza
Keywordsdc.subjectClasificación
Títulodc.titleComerse las Indias. La alimentación como clave clasificatoria del Nuevo Mundo en la obra de Fernández de Oviedoen_US
Title in another languagedc.title.alternativeTo Eat the New World. Food as the Code to Organize the Americas in the Work of Fernandez de Oviedoen_US
Document typedc.typeArtículo de revista


Files in this item

Icon

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Chile
Except where otherwise noted, this item's license is described as Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Chile