Instituto de Nutrición y Tecnología de los Alimentos: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 946
-
(Nature, 2022)This study compared different approaches to measuring breast density and breast tissue composition (BTC) in adolescent girls (n = 42, aged 14–16 years) and their mothers (n = 39, aged 36–61 years) from a cohort in Santiago, ...
-
(MDPI, 2022)Food systems are one of the main contributors to climate change. Sustainable diets are one strategy to mitigate climate change. Assessments and estimations at a national level are lacking, especially in the Global South, ...
-
(Universidad de Chile, 2021)En 2017, las enfermedades crónicas no transmisibles (ENT) fueron la causa del 73% de las muertes en el mundo. En Chile, los resultados de la Encuesta Nacional de Salud (ENS) 2016-2017 evidencian que la población tiene ...
-
(Universidad de Chile, 2023)Introducción: La enfermedad por hígado graso no alcohólico se caracteriza por ser la enfermedad hepática con mayor prevalencia a nivel mundial, en la cual existe un aumento de triglicéridos en los hepatocitos (esteatosis), ...
-
(Universidad de Chile, 2023)Introducción: Actualmente existe un aumento en la incidencia de resistencia a la insulina (RI) y esteatosis hepática en la población. La fibra dietética juega un rol protector en la prevención como tratamiento de estas ...
-
(Dove Medical Press Ltd, New Zealand, 2022)Purpose: Sleep is essential for life and plays a key role for optimal physiology, brain functioning, and health. Evidence suggests a relation between sleep and cerebral white matter integrity. Human studies report that ...
-
(Universidad de Chile. INTAJUNAEB, 2017)
-
(Universidad de Chile. INTAJunta Nacional de Auxilio Escolar y Becas (Chile), 2017)
-
(Programa 5 al Día (Chile)Universidad de Chile. Instituto de Nutrición y Tecnología de los AlimentosChile. Ministerio de Agricultura, 2018)1.300 millones de toneladas de alimentos se pierden o desperdician anualmente en el mundo, según datos de la FAO. Esta es una situación muy alarmante, sobre todo en países en donde el hambre y la malnutrición son un tema ...
-
(Universidad de ChileFLACSO-Chile, 2022)
-
(MDPI, 2022)Tomatoes are susceptible to bacterial diseases, mainly related to some Pseudomonas syringae pathovars. Many Pseudomonas species are considered innocuous, but some have shown the ability to opportunistically infect tomato ...
-
(Sociedad de Biología de Chile, 2022)
-
(Elsevier, 2021)Background In 2016, Chile implemented a unique law mandating front-of-package warning labels, restricting marketing, and banning school sales for products high in calories, sodium, sugar, or saturated fat. We aimed ...
-
(Sociedad Medica de Santiago, 2020)
-
(BioMed Central Ltd, 2020)
-
(SAGE Publications Inc., 2020)
-
(Elsevier Inc.usjcs@elsevier.com, 2020)
-
(John Wiley and Sons Ltd.contentdelivery@wiley.com, 2020)
-
(Mosby Inc.customerservice@mosby.com, 2020)