Now showing items 1-20 of 131

    • Cuevas, Rodrigo; Boza Martínez, Sofía (Ediciones Universidad de La Frontera, Facultad de Educación, Ciencias Sociales y Humanidades, 2017)
      The promotion of international trade is considered as one of the policies implemented by countries in order to encourage their own economic development through specialization and market competition. In many cases, trade ...
    • Boza Martínez, Sofía (Fundación Pública Andaluza Centro de Estudios Andaluces, 2011)
    • Boza Martínez, Sofía (2011)
      La agricultura orgánica (o cualquier otro tipo de agricultura sustentable) representa una interesante opción para diversificar la actividad económica de las zonas rurales. De hecho, desde el punto de vista del movimiento ...
    • Sáenz Hernández, Carmen Luisa; Berger, Horst; Rodríguez-Félix, Armida; Galletti, Ljubica; Corrales García, Joel; Sepúlveda, Elena; Varnero Moreno, María Teresa; García de Cortázar, Víctor; Cuevas García, Roberto; Arias, Enrique; Mondragón, Candelario; Higuera, Inocencio; Rosell, Cadmo (FAO, 2013)
      Cactus pear (Opuntia spp.) makes a valuable contribution to the food security and nutrition of people throughout the world wherever water is scarce. The plant is highly versatile and, in addition to feeding people, it is ...
    • Acevedo Hinojosa, Edmundo; Silva Candia, Paola (Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2003)
      El extracto expone algunas observaciones al agricultor que recién se inicia en este sistema, y muestra los efectos que éste produce en las propiedades del suelo; posteriormente revisa el tema de rastrojos, incluyendo el ...
    • Varnero Moreno, María Teresa; Sierra Goldberg, Hugo; Santibáñez Quezada, Fernando; Homer Bannister, Ian (Universidad de Chile, Facultad Ciencias Agronómicas, AGRIMED, 2015)
    • Botti Gilchrist, Claudia; Manríquez L., Adelina (Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales. Escuela de Ciclo Básico, 1997)
    • Lozano, Ivonne; Díaz Pérez, Nelson; Muñoz Mimiza, Susana; Riquelme, Carlos (2018)
      Aquaculture in Chile has been practiced since the 1920s; however, it was not until the 1990s that aquaculture became an important sector here. Important species in Chilean aquaculture include salmonids, algae, mollusks, ...
    • Fichet Lagos, Thomas Gilbert; Henríquez Sáez, José Luis (Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2013)
      El olivo es un árbol frutal noble, con mucha prosapia. Puede vivir más de 100 años. Desde el siglo XVI se cultiva en Chile, Perú y desde el XVIII en California. El gran aporte de este libro es entregar información obtenida ...
    • Mora González, Marcos; Baginsky Guerrero, Cecilia (Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2018)
      El libro "Aportes al mejoramiento en la cadena de valor hortícola de la provincia de Chacabuco" se enmarca en el proyecto “Hacia la sustentabilidad de las comunidades agrícolas periurbanas de Santiago mediante la potenciación ...
    • Kapuscinski, A. R.; Hard, J. J.; Paulson, K. M.; Neira Roa, Roberto; Ponniah, A.; Kamonrat, W.; Mwanja, W.; Fleming, I. A. (CAB International, 2007)
    • Faúndez F., Aira; Faúndez Y., Luis; Flores F., Rodrigo (Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2017)
      Este trabajo se enmarca en el desarrollo del ramo Botánica Aplicada de IRNR. Es el resultado de tres años de recopilación de apuntes de alumnos y la información extraída de diversas fuentes bibliográficas, el que no sólo ...
    • Uribe Meneses, Juan; Cabrera, Rodrigo; Fuente, Andrés de la; Paneque Corrales, Manuel (Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agronómicas, 2012)
    • Luzio L., Walter; Casanova Pinto, Manuel Antonio (Universidad de Chile ; Servicio Agrícola Ganadero (SAG), 2006)
    • Paneque Corrales, Manuel; Román Figueroa, Celián; Vásquez Panizza, Rodrigo; Arriaza, José Miguel; Morales, Darío; Zulantay, Marcela (Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agronómicas, 2011)
    • Varnero Moreno, María Teresa; Homer Bannister, Ian (FAOICARDA, 2017)
      Non-conventional renewable energy (NCRE) is increasingly prominent, providing an inexhaustible energy source compatible with human and environmental sustainability. The various forms of NCRE include wind, solar, small ...
    • Zulantay, Marcela; Román Figueroa, Celián; Uribe Meneses, Juan; Celis, Christian; Moyano, Ricardo; Paneque Corrales, Manuel (Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agronómicas, 2013)
    • Yahia, Elhadi M.; Sáenz Hernández, Carmen Luisa (Woodhead Publishing, 2011)
    • Sáenz Hernández, Carmen Luisa; Carmona, Juan Carlos; Vergara, Cristina; Robert, Paz (Springer, 2021)
      Food color is one of the most important attributes related to consumer acceptance. The growth in consumer trends for the preference of healthy food colorants, clean-label foods, and attractive appearance, among other ...