Show simple item record

Authordc.contributor.authorCastro Montero, Eduardo es_CL
Authordc.contributor.authorMasson Salaué, Lilia 
Authordc.contributor.authorValenzuela Lozano, Fernando es_CL
Admission datedc.date.accessioned2009-08-13T17:17:51Z
Available datedc.date.available2009-08-13T17:17:51Z
Publication datedc.date.issued1990-07
Cita de ítemdc.identifier.citationGRASAS Y ACEITES 41(4-5): 374-376en
Identifierdc.identifier.issn0017-3495
Identifierdc.identifier.urihttps://repositorio.uchile.cl/handle/2250/120763
Abstractdc.description.abstractThe accelerated test of Schaal was applied to chilean commercial grapeseed oil, in order to know the deterioration of its quality. The aged samples were analized for sensory evaluation in scale 1 to 10, considering together the atributes of colour, odor and flavor of each sample (10 as bland and 1 as strong). The results obtained show that the quality deterioration kinetics was zero order with K = 0,121 (quality . day-1). Se estudió el deterioro de la calidad de aceite de pepita de uva comercial chileno a través de la prueba de Schaal. Las muestras envejecidas se analizaron por evaluación sensorial, en una escala de puntaje de 1 a 10 (10 exelente y 1 malo), para evaluar conjuntamente los atributos de color, olor y sabor en cada muestra. La cinética de la calidad resultó ser de orden cero con K=0,121 (calidad día 1).en
Lenguagedc.language.isoesen
Publisherdc.publisherINST GRASA SUS DERIVADOSen
Keywordsdc.subjectGRAPESEED OILen
Títulodc.titleQUALITY KINETICS GRAPESEED OIL MODEL / MODELO CINETICO DE LA CALIDAD DE ACEITE DE PEPITA DE UVAen
Document typedc.typeArtículo de revista


Files in this item

Icon

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record