QUALITY KINETICS GRAPESEED OIL MODEL / MODELO CINETICO DE LA CALIDAD DE ACEITE DE PEPITA DE UVA
Artículo
Open/ Download
Publication date
1990-07Metadata
Show full item record
Cómo citar
Castro Montero, Eduardo
Cómo citar
QUALITY KINETICS GRAPESEED OIL MODEL / MODELO CINETICO DE LA CALIDAD DE ACEITE DE PEPITA DE UVA
Abstract
The accelerated test of Schaal was applied to chilean commercial grapeseed oil, in order to know the deterioration of its quality.
The aged samples were analized for sensory evaluation in scale 1 to 10, considering together the atributes of colour, odor and flavor of each sample (10 as bland and 1 as strong).
The results obtained show that the quality deterioration kinetics was zero order with K = 0,121 (quality . day-1).
Se estudió el deterioro de la calidad de aceite de pepita de uva comercial chileno a través de la prueba de Schaal.
Las muestras envejecidas se analizaron por evaluación sensorial, en una escala de puntaje de 1 a 10 (10 exelente y 1 malo), para evaluar conjuntamente los atributos de color, olor y sabor en cada muestra.
La cinética de la calidad resultó ser de orden cero con K=0,121 (calidad día 1).
Quote Item
GRASAS Y ACEITES 41(4-5): 374-376
Collections