Browsing by Title Facultad de Ciencias Agronómicas
Now showing items 1423-1442 of 2244
-
(Universidad de Chile, 2015)En este trabajo se determinó el potencial eólico “off-shore” y su factibilidad técnica y económica para el área comprendida entre los 17ºS y 56ºS de latitud, desde el borde costero hasta 100 km hacia el oeste a lo largo ...
-
(Universidad de Chile, 2012)Los compuestos fenólicos son responsables de características sensoriales de las bayas y del vino tales como el color, astringencia y amargor. Además, determinan el potencial de envejecimiento de los vinos. Estos compuestos ...
-
(Universidad de Chile, 2012)Los compuestos fenólicos influyen sobre la calidad del fruto de la vid, y durante la vinificación, son traspasados al vino aportando astringencia, color y otras propiedades. La astringencia, un atributo sensorial fundamental ...
-
(Universidad de Chile, 2013)The berries of Vitis vinifera are constituted by different compounds, such as sugars, organic acids, phenolic and aromatic compounds. The most important aromatic compounds correspond to the methoxypyrazines, terpenes, ...
-
(Universidad de Chile, 2013)Las bayas de Vitis vinifera L. están constituidas por diversos compuestos, tales como azúcares, ácidos orgánicos, compuestos fenólicos y aromáticos. Los compuestos aromáticos más importantes corresponden a las metoxipirazinas, ...
-
(Universidad de Chile, 2014)La Ley N° 20.417 del año 2010 creó la Superintendencia del Medio Ambiente (SMA) con el propósito de velar por el cumplimiento de las normativas ambientales del país, entre las que destaca la Resolución de Calificación ...
-
(ELSEVIER, 2006-07)In this work, results of Chilean wine classification by means of feature extraction and Bayesian and neural network classification are presented, The classification is made based on the information contained in phenolic ...
-
(Universidad de Chile, 2006)En un huerto comercial de 5 años de edad en la Región Metropolitana, durante la temporada 2003/2004 se estudió la fenología de cuatro variedades de olivo para aceite: Arbequina, Coratina, Frantoio y Leccino, desde ramillete ...
-
(Universidad de Chile, 2010)Dada la gran dependencia que posee la fruticultura chilena frente al desarrollo genético extranjero, sumado a los problemas de calidad y condición que presentan nectarinas y duraznos en los mercados de destino, se planteó ...
-
(American Society Animal Science, 2017)
-
Fibre concentrates from apple pomace and citrus peel as potential fibre sources for food enrichment (ELSEVIER SCI LTD, 2005-07)Research to evaluate some functional properties of fibre concentrates from apple and citrus fruit residues, in order to use them as potential fibre sources in the enrichment of foods, was carried out. Fiber concentrates ...
-
Field Monitoring of 2010-Tsunami Impact on Agricultural Soils and Irrigation Waters: Central Chile (Springer, 2016)An in situ post tsunami study was conducted to assess the effect of water management and rainfalls in soil properties and water quality at a low-lying coastal area of central Chile affected by Mw8.8 Earthquake Tsunami the ...
-
Fine-scale habitat structure complexity determines insectivorous bird diversity in a tropical forest (Elsevier, 2014)use by birds, being especially critical for habitat disturbance-sensitive species such as tropical understory insectivorous birds. Most studies regarding the relationship between forest structure and species diversity were ...
-
(Universidad de Chile, 2015)La vegetación arbórea es un componente valioso para el desarrollo del ambiente urbano y su monitoreo es inevitable para cuantificar el impacto ambiental sobre la sociedad. Los árboles, entre otras funciones, entregan valor ...
-
(Mediterranean Phytopathological Union, 2016)Evaluation of the prevalence of virus and viroid infections was conducted in a grapevine field collection in Valencia, Spain. Samples of autochthonous and traditional grapevine cultivars were collected during November 2011 ...
-
(Elsevier, 2014)This work describes the first in-flight absolute calibration of the ‘‘Sistema Satelital para la Observación de la Tierra’’ (SSOT or Fasat-C). It was performed on January 29th 2013 at Antumapu site located in the southern area ...
-
(Universidad Católica de Valparaíso, Chile, 2022)A male specimen of the Aesop slipper lobster Scyllarides haanii was found in the coastal vicinity of Ahu Tongariki (27 degrees 07'33 '' S, 109 degrees 16'37 '' W), Rapa Nui. Its taxonomic determination was carried out by ...
-
(Amer. Phytopathological Soc., 2015)
-
(American Phytopathological Society, 2018)
-
(American Phytophatological Society, 2021)