Facultad de Ciencias Agronómicas: Recent submissions
Now showing items 1201-1220 of 2135
-
(Univ Nacional Cuyo, 2017-06)Se evaluó el uso de reguladores de crecimiento complementarios al ácido giberélico (GA3 ), como raleadores de flores y bayas en uva de mesa 'Thompson Seedless', en las regiones de Atacama y Metropolitana, Chile. Se ...
-
(Sociedad de Biología de Chile, 2017-05-31)Background: Understanding the role of agroecosystems as habitat for wildlife is crucial for long-term conservation planning, as different crop stratification and landscape elements can influence bird communities, which are ...
-
(Universidad de Concepción, Campus Chillán, 2016)El chanchito blanco (Pseudococcus viburni) es la principal plaga del granado (Punica granatum L.) en Chile, de manera que se requiere disponer de un sistema de seguimiento eficiente. Entre 2011 y 2013 se evaluaron cuatro ...
-
(Elsevier, 2016-12)During the last decade, the IUCN has developed criteria analogous to the Red List of Threatened Species to perform similar risk assessment on ecosystems, creating the Red List of Ecosystems methodology. One of the most ...
-
(Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2018)El libro "Aportes al mejoramiento en la cadena de valor hortícola de la provincia de Chacabuco" se enmarca en el proyecto “Hacia la sustentabilidad de las comunidades agrícolas periurbanas de Santiago mediante la potenciación ...
-
(Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2013)
-
(Cajamar Caja Rural, 2014)A nivel mundial, el consumo de alimentos orgánicos aumenta cada año, y el vino orgánico no escapa a este incremento. No obstante, es escasa la información científica de los segmentos de mercado a los cuales las empresas ...
-
(Instituto de Investigaciones Agropecuarias, 2013)
-
(Instituto de Investigaciones Agropecuarias, 2015)
-
(Editorial Universitaria, 2011)
-
(FAO, 2017)
-
(Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2016)El presente documento está dirigido principalmente a productores de damascos, nueces y miel del Valle de Choapa, que requieran comercializar sus productos en los canales de distribución más exigentes del mercado doméstico ...
-
(Springer, 2016)The use of rhizobacteria to control plant parasitic nematodes has been widely studied. Currently, the research focuses on bacteria-nematode interactions that can mitigate this complex microbiome in agriculture. Various ...
-
(Universidad Nacional de Cuyo, Facultad Ciencias Agrarías, 2016)This research aims to contribute to the understanding of the attitudes related to public support programs of micro and small farmers in the central zone of Chile. For this, it was conducted a survey of 126 entrepreneurs ...
-
(Universidad Austral de Chile Facultad de Ciencias Forestales, 2016)This study defines and discusses the natural patrimony represented by monumental trees, i.e. large old trees of native tree species from Chile. These trees should be preserved because they: 1) foster natural fascination, ...
-
(Pearson Educación, 2013)A nivel mundial, el consumo de alimentos orgánicos aumenta cada año, y el vino orgánico no escapa a este incremento. No obstante, es escasa la información científica de los segmentos de mercado a los cuales las empresas ...
-
Field Monitoring of 2010-Tsunami Impact on Agricultural Soils and Irrigation Waters: Central Chile (Springer, 2016)An in situ post tsunami study was conducted to assess the effect of water management and rainfalls in soil properties and water quality at a low-lying coastal area of central Chile affected by Mw8.8 Earthquake Tsunami the ...
-
(Amer Phytopathological Soc, 2016)
-
(Amer Phytopathological Soc, 2016)
-
(Springer, 2016)The source-sink relationship is one of major determinants of plant performance. The influence of reproductive sink demand on light-saturated photosynthesis (P (max)), dark respiration (R (D)), stomatal conductance (g (s)), ...