Facultad de Ciencias Agronómicas: Recent submissions
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(Elsevier, 2011-07)There is a need to develop alternative harvest indexes for black skinned plums. The aim of this research was to analyze and compare the most commonly used indexes for deciding the harvest date for Japanese plum, and evaluate ...
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(Taylor & Francis, 2012-06)Fruit quality has been described as a property that depends on many factors. Harvest time is one such factor, described as negatively affecting the fruit quality of peaches and nectarines when carried out at early stages ...
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(International Journal of Food Science and Technology, Institute of Food Science and Technology, 2013)The concentration of proanthocyanidins from twenty red wines from cv. Cabernet Sauvignon, five ros e wines from cv. Cabernet Sauvignon and five white wines from cv. Sauvignon Blanc was quantified using four analytical ...
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(Elsevier, 2013)The antimicrobial effect of gallic acid and catechin on Helicobacter pylori cultures was investigated. The antimicrobial effect was evaluated by measuring the absorbance of liquid culture media at 600 nm, by an agar-well ...
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(Elsevier, 2013)tNitrate-nitrogen (NO3-N) loading from a 734 ha coastal watershed draining into the Baltic Sea offsouth-east Sweden was simulated using a simple modelling approach in which the nitrogen modelDRAINMOD-N II and a ...
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(Elsevier, 2012)We studied the effects of afforestation on soil respiration (Rs) in an arid shrubland in northern Chile. We sampled Rs monthly for three years in two adjacent plots, one left as control in natural condition, and one afforested ...
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(2011)Arbuscular mycorrhizal (AM) fungi improve soil quality by increasing soil structure stability through the glomalin (glomalin related soil protein, GRSP) production, but diverse tillage systems can differentially affect ...
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(1996)Gynogenetic haploid progenies of rainbow trout, produced using UV light for sperm inactivation, were studied in comparison with normal progenies. In a total of 437 normal embryos, 3.5% of them showed chromosome abnormalities: ...
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(Universidad de Chile, 2011)En la Zona Sur de Chile los cerezos han ido desplazando cultivos tradicionales con variedades de maduración tardía, de las cuales ‘Kordia’ y ‘Regina’ son las variedades autoincompatibles más importantes y de mayor interés ...
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(Universidad de Chile, 2013)La moringa es un árbol con múltiples usos y propiedades. Posee un alto contenido de calcio, hierro, vitamina A, vitamina C, beta caroteno y proteínas en las hojas, como también un alto contenido de aceite en las semillas. ...
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(Universidad de Chile, 2013)El presente estudio buscó evaluar la competitividad de la producción de trigo nacional frente a la alternativa que plantean las importaciones de trigo argentino. La relevancia de este tema radica en la importancia histórica ...
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(Universidad de Chile, 2013)
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(Universidad de Chile, 2012)El bagazo cervecero es el residuo que se obtiene de la industria cervecera, luego de los procesos de prensado y filtrado del mosto obtenido tras la sacarificación del grano de cereal malteado. Este residuo es el mayor ...
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(Universidad de Chile, 2012)Actualmente, en la Región de Atacama existe una demanda por el recurso agua que supera a la oferta disponible, siendo los mayores usuarios la agricultura y la minería. Además, en el caso de la pequeña agricultura, el uso ...
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(Universidad de Chile, 2012-10)Se determinó la biodisponibilidad de P en dos fosfatos dicálcicos, Phosbic® (18%P-27% Ca) y Superfos® (20%P-25%Ca) en dietas de pollos broiler, evaluando su efecto sobre parametros productivos y óseos. Además, se calculó ...
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(Universidad de Chile, 2012)Durante la década de los noventa surge el concepto Agua Virtual, el cual busca cuantificar la utilización del recurso hídrico, contribuyendo a mejorar su gestión y así evitar el incremento de la llamada “Crisis del Agua”. ...
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(Universidad de Chile, 2013)La pérdida de hábitat en los valles del extremo norte de nuestro país ha traído graves consecuencias en las especies nativas, tanto de flora como de fauna. Es así como Eulidia yarrellii, el picaflor de Arica, pasó de estar ...
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(Universidad de Chile, 2013)La temperatura es un parámetro importante para el desarrollo de la digestión anaeróbica, que es la base de la producción de biogás; puede limitar sectores para aplicar la tecnología, regular la eficiencia, ayudar en la ...
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(2011)
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(2010-08)