Facultad de Ciencias Agronómicas: Recent submissions
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(Universidad Austral de Chile, 2020)
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(Academic Press Inc.apjcs@harcourt.com, 2020)
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(International Society for Horticultural SciencePastoriestraatBierbeek3360info@ishs.org, 2020)
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(Sociedad Chilena de Entomologia, 2020)
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(IOS Press, 2022)BACKGROUND: Blueberry production has generated great commercial expectations, therefore for its agricultural expansion it is necessary to overcome the challenges at the time of mass propagation. OBJECTIVE: Evaluate the ...
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(Frontiers Media, 2022)'Governance', understood as organizational governance, is essential to more sustainable food provisioning systems ensuring sustainable health, heritage, and natural environments. Governance enables regional and local ...
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(MDPI, 2022)The influence of regulated deficit irrigation on the anthocyanin composition in Cabernet Sauvignon grape skins throughout ripening and when grown in a warm geographic area for two consecutive seasons was investigated. The ...
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(Taylor & Francis, 2022)Goat milk, per se, has very interesting technological and nutritive features, and could be used in shampoo formulations and improve their properties. The aim of this study was to compare the physicochemical characteristics ...
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(PagePress, 2022)The spectrum and intensity of light play a significant role in the primary and secondary metabolism of plants. Low intensity can make the photosynthetic process less efficient, while inadequate spectrum can impair plant ...
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(MDPI, 2022)Kiwifruit (Actinidia deliciosa [A. Chev.], C.V. Liang & A. R. Ferguson, 1984) is a perennial plant, with morphologically hermaphroditic and functionally dioecious flowers. Fruits of this species are berries of great ...
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(MDPI, 2022)Floral scent plays an important ecological role attracting pollinators. Its composition has been elucidated for a vast diversity of species and is dominated by volatile organic compounds (VOCs) such as monoterpenoids, ...
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(MDPI, 2021)Nitrogen (N) in a maize crop is a determining yield factor, but its negative impact on the environment is also known. Therefore, it is necessary to propose mitigation strategies that allow an improvement in the N fertilizer ...
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(Universidad de Chile, 2020)Los gobiernos locales cumplen un rol clave en la acción climática a nivel local, aun cuando en Chile no está mandatado por ley y muchas veces no cuentan con las herramientas y recursos necesarios para cumplir esta tarea. ...
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(Universidad de Chile, 2021)Hoy en día gran parte de los consumidores de cerveza han comenzado a exigir productos nuevos, con aromas y sabores fuera de lo convencional, lo que ha significado un gran desafío para la industria cervecera, viéndose en ...
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(Universidad de Chile, 2020)La zona centro-sur de Chile se ha caracterizado históricamente sus procesos de cambios de uso de suelo desde sistemas naturales hacia actividades agrícolas y forestales. A escala de las últimas décadas, en la misma zona ...
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(Universidad de Chile, 2020)Esta investigación analizó la estructura y composición del Bosque Maulino Costero luego de un incendio de gran magnitud. En primera instancia se realizó un análisis espacio-temporal de la dinámica de la vegetación durante ...
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(Universidad de Chile, 2020)Los Residuos Antropogénicos Marinos (RAM) son uno de los principales problemas a nivel mundial reconocido en el Programa de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente (PNUMA). Para poder predecir y poder visualizar el ...
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(Universidad de Chile, 2020)El Santuario de la Naturaleza Quebrada de La Plata está sometido a fuertes presiones antrópicas, como lo son la expansión inmobiliaria, tala ilegal, minería e incendios forestales, este último uno de los principales agentes ...
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(Pontificia Univ Católica Chile, Fac Agronomía Ingeniería Forestal, 2021)C. Kremer, C. Faúndez, V. Beyá-Marshall, N. Franck, and V. Muñoz-Aravena. 2021. Transpiration-use efficiency of young cactus pear plants (Opuntia ficus-indica L.). Int. J. Agric. Nat. Resour. 115-124. Opuntia ficus-indica ...