Now showing items 16-35 of 137

    • Paneque Corrales, Manuel; Román Figueroa, Celián; Vásquez Panizza, Rodrigo; Arriaza, José Miguel; Morales, Darío; Zulantay, Marcela (Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agronómicas, 2011)
    • Varnero Moreno, María Teresa; Homer Bannister, Ian (FAOICARDA, 2017)
      Non-conventional renewable energy (NCRE) is increasingly prominent, providing an inexhaustible energy source compatible with human and environmental sustainability. The various forms of NCRE include wind, solar, small ...
    • Zulantay, Marcela; Román Figueroa, Celián; Uribe Meneses, Juan; Celis, Christian; Moyano, Ricardo; Paneque Corrales, Manuel (Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agronómicas, 2013)
    • Yahia, Elhadi M.; Sáenz Hernández, Carmen Luisa (Woodhead Publishing, 2011)
    • Sáenz Hernández, Carmen Luisa; Carmona, Juan Carlos; Vergara, Cristina; Robert, Paz (Springer, 2021)
      Food color is one of the most important attributes related to consumer acceptance. The growth in consumer trends for the preference of healthy food colorants, clean-label foods, and attractive appearance, among other ...
    • Yahia, Elhadi M.; Sáenz Hernández, Carmen Luisa (John Wiley & Sons, 2017)
      This chapter aims to cover the potential phytochemical, medicinal, and industrial applications of the cactus fruit and cladodes and their by-products. An important component of cactus fruit and other products is pigments, ...
    • Mora González, Marcos; Schnettler, Berta; Lobos, Germán (Universidad de Talca, 2018)
      Cuando se analiza el concepto de calidad de un alimento, se evidencian básicamente dos puntos de vista. Primero, desde el punto de vista técnico la calidad se mide a través de instrumentos y parámetros objetivos; por ...
    • Fuster Gómez, Rodrigo; Escobar A., Cristián (Biblioteca del Congreso Nacional de Chile, 2020-03)
      Desde el año 2010 a la fecha, amplias regiones de Chile han estado sufriendo serias limitaciones de recursos hídricos lo que ha condicionado la sustentabilidad de los sistemas socioecológicos. Este escenario, dentro de ...
    • INDAP (Chile). Comité de Adaptación al Cambio Climático; Santibáñez Quezada, Fernando; Martín, Felipe; Callejas Rodríguez, Rodrigo (INDAP, 2021-01)
      El Instituto de Desarrollo Agropecuario (INDAP) a través de talleres con usuarios de todas las regiones de Chile, quiso recoger la percepción de productores y campesinos de la "agricultura familiar campesina" (AFC) frente ...
    • Aros Orellana, Danilo Fernando; Rivas, Constanza; Donoso, Amanda; Suazo, Macarena; Handford, Michael Geoffrey; Ubeda, Cristina (Ediciones INTA, Instituto de Floricultura, 2021)
      El género Alstroemeria pertenece a la familia Alstroemeriaceae y comprende 90 especies endémicas de Sudamérica, de las cuales alrededor de 38 especies y 19 taxones son nativos de Chile. Producto del mejoramiento genético ...
    • Franck, N.; Zamorano, D.; Alfaro, F.; Peña Neira, A.; Sáenz Hernández, Carmen Luisa; Cáceres, A. (Ediciones Antumapu, 2015)
    • Silva Candia, Paola; Arce, Alberto; Irribarra, Fabián; Cortés Belmar, Maruja (Universidad de Chile, Facultad de Ciencias AgronómicasFundación para la Innovación AgrariaAsociación de Artesanos de Ninhue, 2018)
    • Luebert Bruron, Federico José; Lorch, Maximilian; Acuña, Rafael; Mello Silva, Renato; Weigend, Maximilian; Mutke, Jens (Springer, 2020)
      Several plant clades show a characteristic disjunction between the southern Andes (SA) and southern Brazil (SB). This disjunction has been explained by Neogene geologic and climatic changes, especially due to the Andean ...
    • Casanova Pinto, Manuel; Salazar Guerrero, Osvaldo; Seguel Seguel, Oscar; Tapia Fernández, Yasna; Pfeiffer Jakob, Marco; Eslamian, Saied (John Wiley & sons, 2021)
      The complementary use of agroforestry and water harvesting practices is a possible strategy to counter the soil degradation processes occurring in Mediterranean regions. Studies show that implementation of sustainable land ...
    • Mora González, Marcos; Arancibia A., Verónica; Tapia C., Francisco; Zlatar T., Jessenia (Instituto de Investigaciones Agropecuarias, 2013)
    • Mora González, Marcos (Editorial Universitaria, 2011)
    • Calandra Bustos, Pedro; Araya Arraño, Manuel (Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, 2009)
      Las tecnologías de la información y comunicación (TIC), desataron una explosión sin precedentes de forma de comunicarse al comienzo de los años ’90. A partir de ahí, la Internet pasó de ser un instrumento especializado ...
    • Neira Roa, Fernando; Díaz Pérez, Nelson (Universitaria, 2005)
    • Montealegre Andrade, Jaime R.; Pérez Roepke, Luz María (Universidad de Chile, 2013)
    • Montealegre Andrade, Jaime (Universidad de Chile, 2005)