Browsing by Title Facultad de Ciencias Químicas y Farmacéuticas
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(International Union of Crystallography, 2013)In the structure of the title compound, {[Cu2(C10H2O8)- (H2O)6] 4H2O}n, the benzene-1,2,4,5-tetracarboxylate ligand, (btec)4 , is located on a crystallographic inversion centre in a 4-coordination mode. The coordination ...
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(1987)Soil samples collected in 1982 and 1983 from locations near an industrial park consisting of a Mo ore processing plant and a car battery manufacturing industry were analyzed for total and extractable Mo and Pb. Grass samples ...
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(2013)En la última década la olivicultura nacional ha experimentado un crecimiento del 630% en las plantaciones de olivos, las cuales están orientadas principalmente a la producción de olivas aceiteras. En el mundo existen ...
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(Universidad de Chile, 2013)La producción de aceite de oliva en Chile presenta un dinamismo tal, que la ha hecho crecer significativamente en los últimos diez años. De este modo, espera posicionarse y destacar a nivel mundial sobre la base de ...
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(Universidad de Chile, 2013)En los últimos cinco años la industria olivícola chilena ha experimentado crecimientos del 500% en superficie cultivada, del 666% en volúmenes de producción, y del 58% en exportaciones. De las 1300 variedades de olivos del ...
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(EXCERPTA MEDICA INC, 2003-09-15)In patients with hypertension who have the DD-ACE genotype (higher angiotensin-converting enzyme [ACE] activity), plasma levels of angiotensin-(1-7) are 4 times lower than in patients with the II-ACE genotype (lower ACE ...
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(Universidad de Chile, 2017)La práctica prolongada para optar al Título de Químico Farmacéutico fue desarrollada en el Laboratorio Novartis Chile S.A, específicamente en el Departamento de Estudios Clínicos – Oncología en donde se desarrollaron ...
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(Universidad de Chile, 2014)La oxidación de lípidos es una importante causa de deterioro en la calidad de los alimentos, generando alteraciones a nivel nutricional y organoléptico. Los antioxidantes como los flavonoides se presentan como una alternativa ...
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(ROYAL SOC CHEMISTRY, 2012)Five copolymers were prepared by polymerization of azo-benzene methacrylate monomers in solution using AIBN as initiator. The mesophases were observed by a polarizing light microscope which showed tilted smectic C phases ...
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(Elsevier, 2020)Angiotensin-(1-9), a component of the non-canonical renin-angiotensin system, has a short half-life in blood. This peptide has shown to prevent and/or attenuate hypertension and cardiovascular remodeling. A controlled ...
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(Sociedad Chilena de Tecnología de Alimentos, 1976)La limpieza constituye una operación crítica en la industria alimentaria. Generalmente se tiende a considerar como impurezas o suciedad solamente a materias tales como tierra, pesticidas, microorganismos, grasas, carbohidratos, ...
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(2009)Detection of O2(1 g) emission, max = 1270 nm, following laser excitation and steady-state methodswere employed to measure the total reaction rate constant, kT, and the reactive reaction rate constant, kR, for the reaction ...
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(2003)Linear solvation energy relationship, LSER, and theoretical linear solvation energy relationship, TLSER, formalisms are applied to the analysis of solvent effects on singlet oxygen reactions. Treatments allow quantitative ...
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(Universidad de Chile, 2015)El presente informe es el resultado de una extensa labor de búsqueda, recopilación y ordenamiento de la información de varias fuentes internacionales, que dan cuenta del sistema de regulación adoptado para otorgar protección ...
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(AMER SOC MICROBIOLOGY, 1996-07)Lignin peroxidase-like genes were PCR amplified from Phanerochaete sordida and Ceriporiopsis subvermispora, fungi lacking lignin peroxidase (LiP) activity. Amplification products were highly similar to previously described ...
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(Universidad de Chile, 2022)Uno de los desafíos más importantes en la terapia farmacológica para el tratamiento de enfermedades es lograr que los principios activos alcancen concentraciones considerables en el órgano o sitio de acción, es decir, ...
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(Wiley, 2014)The addition of natural compounds as additives in fish products is increasingly important to prevent or delay their deterioration. Nowadays, most of the additives used on seafood are synthetic, and their safety is being ...
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(1990)Barley seedlings were subjected to water and cold stress, and the composition of lipid fractions and the accumulation of several low molecular weight metabolites in leaves determined. Proline, glycine-betaine and the total ...